skip to Main Content
INNEHÅLL
Företaget

Familjen Vidal grundade sitt godisföretag år 1963 i den spanska byn Molina de Segura. De hade ett tydligt mål – att tillfredsställa konsumenters behov över hela världen. 

Med detta som en ständigt närvarande inriktning blev Vidal snart ett pionjärföretag vad gäller tillverkning och marknadsföring av konfektprodukter.

Sedan det grundades för 50 år sedan har företaget varit engagerat i forskning och utveckling av nya produkter som ett identitetstecken i sin strävan mot förträfflighet. Men det är inte företagets enda identitetstecken. Bakom framgången för denna konfektfamilj ligger också dess kreativitet, ett starkt internationellt fokus och grundarnas vågade och djärva karaktär.

Detta ständiga och förlängda engagemang har lett till att Vidal har blivit industriledande på nationell nivå, där det har ett distributionsnät med över 350 000 försäljningsställen. Det är också ett av de mest innovativa företagen och har en ständigt växande närvaro utanför Spaniens gränser. 

Närmare bestämt utgör internationell försäljning för närvarande två tredjedelar av Vidals totala omsättning.  Som ett resultat av denna världsomfattande expansion, har företaget också ett eget försäljnings- och logistikteam i Storbritannien och har nyligen grundat dotterbolag i USA  (Vidal Candies USA, Inc.), Tyskland (Vidal Deutschland GmbH), Frankrike (Vidal France, SARL), Italien (Vidal Italy , Srl), Portugal (Dutlim Food Product, Lda) och Vidal Scandinavia AB.

Dessutom har detta familjeföretag alltid styrts av en organisation som drivs av hårt arbete och vars kännetecken är tre obestridliga och icke-avsägbara premisser: kvalitet, innovation och företagskultur.  

Idag är Vidal ett av de ledande företagen i sin bransch och har uppnått internationellt erkännande. Den dröm Vidal-familjen hade för 50 år sedan har förverkligats.

Produktion

Vidal Candies ständiga strävan efter kvalitet är också närvarande i våra produktionsprocesser. För närvarande har bolaget en totalyta om 210.000 kvadratmeter.

Dess lagrings- och distributionscenter integrerar de mest avancerade logistikpraxis, innovativa lösningar, med maximal lönsamhet och effektivitet. Vidal Candies innehåller den senaste tekniken inom informations- och kommunikationssystem som gör det möjligt att hantera förberedelser och leverans av sina beställningar automatiskt och därför erbjuda alla sina kunder en effektivare och högre kvalitet.

Vidal Candies väljer och använder endast de bästa råvarorna som marknaden kan erbjuda, för tillverkning av sina produkter. Detta gör det möjligt för oss att anpassa sig till de specifika behoven och kraven i länder och konsumenter till vilka den riktar sig till. Detta gäller till exempel utbudet av kosher och halalprodukter.

Företaget erbjuder en katalog bestående av över 1500 referenser och har en produktionskapacitet på 50 miljoner enheter per dag, vilket gör sitt sortiment, det mest varierade och omfattande inom konfektyr segmentet. Katalogen som Vidal Candies erbjudande innehåller är uppdelade i fem huvud produktkategorier: Gelé (Gummies), Lakrits, Marshmallows, Karameller och Tuggummi.

Dessa kategorier består i sin tur av andra produkter, som till följd av kreativitet och innovation; gör att Vidal Candies kan erbjuda ett stort och rikt utbud av produkter. Några av dessa är; gelé fylld med gelé, skum, fylld lakrits, klubbor, hårdkokt godis, kryddiga karameller eller dragee produkter.

Hela utbudet kompletteras med ett brett utbud av presentationsformat som placerar Vidal Candies i fronten av en krävande och ständigt utvecklande marknad.

Vidal väljer och använder bara de bästa råvarorna som marknaden kan erbjuda för att tillverka sina produkter.  Detta innebär att vi kan anpassa företaget till de specifika behov och krav som finns i olika länder och de konsumenter vi riktar oss till.  Detta kan tillämpas till exempel på sortimentet av kosher- och halal-produkter. 

Föreget erbjuder en produktkatalog med över 1 500 referenser och har en produktionskapacitet på över 50 miljoner enheter per dag. Detta gör vårt produktsortiment till det mest varierade och omfattande i konfektbranschen.  Vidals produktkatalog kan delas upp i fem huvudkategorier: gelégodis, lakrits, marshmallows, hårda kolor och tuggummi.

Dessa kategorier består i sin tur av olika produkter som är ett resultat av kreativitet och innovation och gör att Vidal kan erbjuda ett brett och rikt sortimentutbud. Några av dessa är; gelégodis med mjuk fyllning, lakrits med fyllning, klubbor, hårda karameller, mjuka karameller och dragerat tuggummi.  

Utbudet kompletteras av ett stort antal olika format för presentation som placerar Vidal i främsta ledet på en marknad som är krävande och i ständig utveckling.

Kvalitet, utveckling och innovation

Vidal Candies konstanta entreprenörsinriktning har lett till en kontinuerlig förbättring av sina anläggningar. Detta i kombination med den ökande investeringen i forskning och innovation; omvandlar Vidal Candies till ett föregångs företag med sina utvecklingstekniker och skapande av nya spännande smaker, former och texturer samt nya förpackningsdesigner.

Denna innovativa karaktär har gjort Vidal Candies till ett banbrytande företag, inte bara i tillämpningen av ny teknik och införandet av nya ingredienser i sina produkter, men viktigast i innovativa produktlanseringar. Detta har lett till att Vidal Candies blivit en klar ledare inom konfektyr.

En annan prioritet som alltid finns i framkant av Vidal Candies är hälsa och välbefinnande. Därför uppfyller vi inte bara alla våra produkter de högsta hälso- och säkerhetsgarantierna, men företaget har också de mest prestigefyllda kvalitetscertifikat som markerar det dagliga engagemanget i hela organisationen och dess ansträngningar att uppnå högsta kvalitetsstandard.

Denna ansträngning ledde till att företaget blev det första företaget inom konfektyrsektorn i Spanien för att erhålla AENOR Certifikatsystem för kvalitetsledning enligt ISO 9001. Detta erkännande har fortsatt att spridas inom och utanför våra gränser, för att till exempel få British Certification Retailers Consortium (BRC) och International Food Standard (IFS), Kosher-certifiering för många av sina produkter eller Certifikat för Halal-överensstämmelse.

Ett annat ämne som alltid har varit viktigt för Vidal är hälsa och välbefinnande.  Alla företagets produkter uppfyller de högsta hälso- och säkerhetsgarantierna, dessutom har företaget tilldelats de mest prestigefulla kvalitetscertifikaten som framhäver hela organisationens dagliga engagemang och ansträngningar för att uppnå de högsta kvalitetsstandarderna.

Dessa ansträngningar har resulterat i att företaget är det första i godisbranschen i Spanien som tilldelats certifikatet AENOR för kvalitetshantering enligt ISO 9001-standarden.  Detta erkännande har fortsatt att spridas inom och utanför våra gränser, där vi tilldelats certifikat från till exempel the British Certifications Retailers Consortium (BRC) och International Food Standard (IFS), Kosher-certifikat eller certifikat för halal-efterlevnad för många av sina produkter.

Historik

NU

2013
2013

Företagets anläggning har för närvarande en yta på 115 000 kvadratmeter, varav 45 000 inhyser kompletta produktionslinjer med specifik intern teknologiutveckling. Förutom detta tillämpar dess lager- och distributionscenter de mest avancerade logistikmetoderna och stödjer innovativa lösningar som garanterar maximal lönsamhet och effektivitet. Dess produktutbud, vars katalog inkluderar över 1 500 referenser, är en av de största och mest omfattande i världen. Vidal har en produktionskapacitet på 500 miljoner enheter per dag och har i genomsnitt 500 skickliga anställda under året. Dess nationella distributionsnät når runt 350 000 försäljningsställen. Företaget har också ett eget försäljnings- och logistikteam i Storbritannien och dotterbolag i USA  (Vidal Candies USA, Inc.), Tyskland (Vidal Deutschland GmbH), Frankrike (Vidal France, SARL), Italien (Vidal Italy , Srl), Portugal (Dutlim Food Product, Lda) och Sverige (Vidal Scandinavia AB).

2003
2003

Vidal tilldelas certifikatet British Retailer Consortium (BRC) och senare, år 2007, certifikatet International Food Standard. (IFS). Båda certifikaten på högsta nivå. Förutom detta har företaget fått godkännande från judiska och muslimska grupper för många av sina produkter, genom certifieringarna Kosher Certification (2005) och Halal Certificate of Compliance (2011).

1997
1997

Vidal blir det första företaget att få utmärkelsen ISO 9001, vilket är en tydlig avspegling dess engagemang för produkternas kvalitet, samt standarder för hälsa och säkerhet.

1992
1992

Tillsammans med denna senaste utveckling, finns det exempel på andra innovativa kreationer som har förändrat godisbranschen för alltid:  tuggummi med brus, tuggummi med mjuk fyllning och gelégodis med mjuk fyllning. 

1990
1990

Företaget revolutionerade den internationella marknaden med annan produktlansering som bär Vidals omisskännliga signatur – fruktmarshmallows.   

1989
1989

År 1989 genomförde man omfattande investeringar på produktionslinjerna och andra anläggningar, som ett resultat av företagets progressiva utveckling. Dessa nya ansträngningar ledde till en större internationell närvaro och en förstärkning av den ledande ställningen på den spanska marknaden. 

1980
1980

På 80-talet var Vidal först med att tillämpa militär teknologi för affärsyften, i sökningen efter nya produktionsprocesser.   Företaget lyckades tillämpa denna teknologi på sina torkkammare som används för godistillverkningen.

1979
1979

Vidal blev det första företag som tillverkade extruderad lakrits i en kontinuerlig process. Två år senare, 1981, lanserades konceptet med “tegelstenar” för första gången på marknaden. En lakritsprodukt som har blivit en klassiker i godisbranschen och som Vidals konkurrenter senare har lagt till i sina utbud.

1975
1975

Tack vare sitt kontinuerliga arbete med att utveckla ny design, patenterar Vidal 1970 den första plastburken att skylta godiset i vid försäljningsstället. Ansträngningarna vad gäller forskning och utveckling har också gjort att Vidal kan fortsätta ta fram nya produkter och patent som stärker dess ledande ställning på marknaden. 

1970
1970

Vidal var banbrytande i Spanien inom tillverkning av gelégodis, dragerat tuggummi och marshmallows med och utan choklad.

1963
1963

Godisföretaget Vidal, som ligger i Molina de Segura, grundades 1963, som ett resultat av familjen Vidals entusiasm och entreprenörsanda. Idag, efter 50 år i godisbranschen, fortsätter företaget att tillfredsställa kunder i hela världen.

Back To Top